3D tatuering av bryn/Microblading

Många av arbeten kan du se på våran insta #tandaxessen

efter3d bryn

före

Anatomi

Vi jobbar med 3D handmetoden i hudens översta lager – Epidermis och gör en kosmetisk tatuering som håller upp till 2-3 år.

Genom att endast jobba i översta hudlagret, med snitt på så lite som 1 mm djup så minimerar vi risken för ärrbildning i huden.

Konsultation

Inför er tatuering rekommenderar vi att ni bokar en konsultation. Vid en konsultation får vi även en veta vad du har för önskemål. Vi målar upp dina bryn för att tillsammans bestämma form.

Vid menstration eller ägglossning kan man blöda mer samt vara mer känslig.

Färger

Vi jobbar med kalla/askiga färger då vi anser att dessa oftast blir bäst och naturligare. Varma färger har lätt att slå mot rött/rosa/orange efter ett tag. Alla färger vi arbetar med är godkända och registerade i Sverige hos läkemedelsverket.

Behandling

Vi börjar med att rengör behandlingsområdet. Därefter följer följande steg:

  • Vi ritar upp en form vi kommit överens om med en svart kajalpenna. Vi korrigerar och justerar  tills du är nöjd. Det är bra att komma med egenmålade ögonbryn och egen penna så att vi kan få ett hum om dina önskemål.
  • Vi går igenom färgval
  • Bedövningen läggs på

Eftervård

Såret är öppet ca 24 timmar efter tatueringen, så inget vanligt vatten eller smink får användas.

Redan efter några timmar ska du badda med koksalt (går att koka själv 1/2 tsk salt och en halv liter vatten) Ställ i kylen och koka nytt varje dygn. Brynen ska smörjas in med tatueringsvaselin 4 ggr om dagen i 4 dagar. (Tatueringsvaselin finns att köpa hos oss för 120:-)

Dag 4 -5 kommer sårskorporna lossna det kan då se ganska lustigt ut. Därefter ska du smörja ytterligare några dagar, men ca 2 ggr om dagen. Det måste vara ett tunt lager tatueringsvaselin så huden kan andas, annars läker det inte som det ska. Sol och bad ska undvikas i 2 veckor. Ska du på semester så kan du skydda bryna med solskyddsfaktor och även ha tatueringsvaselin som vattenavvisande när du badar. Du bör inte träna dom första dagarna efter tatueringen

Det är fullt normalt att tatueringen känns mörkare under läkningsprocessen än efter. Det är väldigt viktigt att du inte pillar bort skorpor, utan badda endast med bommulspad med koksalt. Applicera sen ett tunt lager tatueringsvaselin så att huden kan andas.

Du bör inte färga dina bryn på 48 timmar innan behandlingen och minst 7 dagar efter.

För att tatueringen ska läka rätt så är det viktigt att du följer kraven på eftervård. Efter första behandlingen så försvinner uppemot 30 – 50% av färgen i läkningsprocessen och om du slarvar med eftervården så kan nästan allt försvinna. Reslutatet då blir ett stressigt återbesök.

Graviditet och tatuering

Gravida kan göra ögonbrynstatuering, men detta efter att du passerat vecka 12-13 då det är så många andra riskfaktorer. Fråga din barmorska om bedövningen är ok då det innehåller lidocaine. Får du inte ta Lidocaine för din barnmorska så kan du köpa ett embla plåster på apoteket och sitta med en timme innan besöket.

Hur länge håller tatuerigen

Detta är väldigt olika då det beror på huden, skötseln, ålder, påfrestningar mm

Efter första tatueringen så bokar vi in dig på ett återbesök inom 6 veckor. Detta återbesök ingår i priset. Återbesöket görs p.ga att ca 30 – 50% färg försvinner efter första tatueringen. Därefter kommer man var 6:e månad upp till vart annat år till vart tredje år.

Pris

3500:-  Nytt set bryn
1000:-   Återbesök innan 6 månader
1400:-  Återbesök inom 1 år
3500:-  Från 2 år

Återbesökspriserna är endast för våra bryntatuerings kunder.

Har du gjort tatuering på annat ställe, måste du alltid betala ett nytt set bryn först.