Air-Flow

Fakta

Air-Flow är ett produktnamn, men så pass inarbetat inom tandvården att det ses av många som en arbetsmetod. Air-Flow används för att ta bort missfärgningar från te, kaffe, vin och tobak samt ytliga beläggningar, inklusive plack. Därmed kan behandling med Air-Flow ses som både en estetisk och profylaktisk metod.

 

Hur går det till?

Tandläkare, Vård, Klinik

 

 

air flow tropical

 

En spraystråle bestående av vattenhögtrycksluft och smaksatt bikarbonat-pulverblästar bort belägg och partiklar från tandytorna.

Tänderna bleks inte, utan ytliga partiklar som missfärgat tänderna avlägsnas, vilket kan få tanden att upplevas som ljusare.

Ibland används Air-Flow som en förberedande behandling till tandblekning för att få bort ytliga missfärgningar innan man bleker tanden på djupet.

Det kan även vara fördel att blästra rent sina tänder från missfärgningar innan man bestämmer sig för om man vill bekosta en tandblekning.

Resultatet håller från 6 månader upp till 1 år.

 

Före

Ailr flow före

Efter

Air flow efter

 

 

Fungerar det verkligen?

Ja. Tar pulvret slut i Air-Flow-utrustningen märker tandläkaren att fläckarna på tänderna inte försvinner. D.v.s enbart vatten och lufttryck räcker ej.

 

Komplikationer

Inga. Vissa kan dock uppleva svag ömhet i tandköttet direkt efteråt, särskilt om man i vanliga fall tycker att det ibland blöder från tandköttet vid tandborstning hemma. Ömheten uppstår som en reaktion på att bikarbonatpulvret stöter mot tandköttet som redan är uppretat (inflammerat) av bakteriebeläggningar. Bikarbonatpulvret bidrar dock till att avlägsna bakterierna som retat upp tandköttet. Ömheten försvinner snabbt.

 

Att tänka på

För att få ett långvarigt resultat ska du vara noga med din munhygien och i möjligaste mån undvika sådant som missfärgar tänderna, såsom kaffe, tobak och viss föda.