Våra behandlingar

Undersökning

Vid det första besöket gör vi en fullständig undersökning. Då får du veta vad som behöver göras och du får en utförlig kostnadsinformation. Tillsammans kommer vi överens när och hur du vill att behandlingen ska genomföras. Hos oss är det du som bestämmer, vi lyssnar på dig och dina behov. Vårt största mål är att göra dig nöjd. Nöjd patient = nöjd tandvårdspersonal! Vi värdesätter kvalité och använder oss av modern utrustning och tillförlitliga material.

Konserverande behandling dvs. lagningar

Sedan 2004 används inte amalgam i Sverige. Vi utför fyllningar av komposit eller porslin och använder oss av bindning/bond för att få fyllningen att fästa. Därigenom avverkas så lite av den friska tanden som möjligt.

 Kronor och broar

Har man förlorat stora delan av en tand så kan en krona hålla bättre än fyllning. Idag görs kronor enbart av porslin. Det starkaste som finns på marknaden idag heter är e- max kronor. Vi gör kronor på 1 timme med hjälp av cad/cam-teknik och du får din krona samma dag. Saknas du en eller flera tänder kan man göra en bro och man använder sig då av granntänderna för att ersätta tandluckan. Vill man inte slipa på stödtänderna kan man välja implantat behandling. 

Tandreglering

Invisalign Läs mer…

Inman Aligner Läs mer…

Skalfasader

Skalfasader består av 0,1-0,2 mm tunna porslinsskal  vilka limmas fast på tänderna. Följ vår instagram #tandaxessen så har du möjlighet att se några av våra fanstastiska resultat. Läs mer…

Implantat

Saknar du tänder finns möjlighet att ersätta dessa med implantat. Läs mer…

Rotfyllning

Rotfyllning utförts om tanden drabbats av infektion i pulpan, vilket kan orsakas av trauma (mekanisk skada) eller invasion av bakterier i pulpan.

Bettskena, snarkskena och idrottsskydd

Har du problem med tandgnissling eller att du pressar ihop tänderna på grund av stress, kan en bettskena avlasta dina tänder och käkar. Det finns två typer av bettskenor – mjuka och hårda.  Valet anpassas utifrån dina behov.

Kirurgi

Vi utför alla kirurgiska ingrepp såsom visdomstandsoperationer, tung- och frenulumsplastik (åtgärd vid för kort  läppband) samt gingivoectomi (konturering av tandkött). Ingreppen utförs såväl med som utan laser. Läs mer ..

Tandblekning

Sedan lång tid tillbaks utför vi tandblekning. Självklart använder vi oss endast av väl beprövade och kliniska metoder såsom Laser, Brilliant Smile och blekning med individuellt anpassade skenor. Vid behov kan dessa metoder kombineras. Härigenom har vi full kontroll över blekningsprocessen med följd att vi dels minimerar risken för skador, dels uppnår resultat som håller under lång tid.

Air flow

Air flow kan närmast jämföra med en spabehandling för dina tänder. Närmare innebär det att man utför blästring med bikarbonat under högt vatten- och lufttryck. Härigenom avlägsnas missfärgningar på tänderna orsakat av t.ex. kaffe, tee och tobak . Läs mer…

Tandhygienistbehandling

Genom regelbunden behandling av tandhygienist förebygger man tandlossning, bl.a. genom avlägsnade av tandsten.